pátek 4. září 2015

Na co se těším - akce září a říjen

Září a říjen bývá nabitý akcemi, zde je jich pár, na které se těším a na kterých se můžeme potkat. Kdo by chtěl jít se mnou, dejte mi vědět.
Architecture week  17. 8. - 18. 10. 2015
Můžete navštívit Jiřský klášter na Pražském hradě, kde probíhá výstava současné a české architektury. Před třemi roky jsem absolvovala výstavu Borise Podrecca (ZDE) na Pražském hradě a bylo to úžasné.
Více informací naleznete ZDE.
foto from .architectureweek.cz
Ing. arch. Zdeněk Lukeš
Zdeňka Lukeše ráda čtu v Lidových novinách a mám pár jeho knih např. Praha moderní nebo Český architektonický kubismus. V klubu Kaštan na Břevnově bude probíhat cyklus přednášek se Zdeňkem Lukešem. První bude v úterý 8.9. od 18:30 a bude o Pražských vilách. Další přednášky budou 6.10, 3.11 a 1.12.
Více informací naleznete ZDE.

Prague Fashion Market 13 - 11. - 12. 9. 2015
Trh nezávislé módy a designu, který proběhne v Nákladovém nádraží Žižkov a jeho součástí bude Local Food Market.
Více informací najdete ZDE

Dyzajn market -19.-20. 9. 2015
Na piazzetě Národního divadla si můžete nakoupit krásné věci od českých i zahraničních dyzajnérů a zároveň si užít nějaký koncert nebo módní přehlídku.
Více informací naleznete ZDE.
Magaela foto from dyzajnmarket.com
Přednáška Alice Rawsthorn - 23.9. 2015
Přednáška světově uznávané teoretičky a kritičky designu. Píše sloupky o designu do The New York Times, fejetony pro britský časopis o umění a kultuře Frieze a například vydala knihu Hello World: Where design meets life.
Více informací naleznete ZDE

Festival Lustr - 25. 9 — 27. 9. 2015
Druhý ročník festivalu mladých českých a slovenských ilustrátorů proběhne v prostorách paláce v Cihelné ulici 4 na Malé Straně. Festival byl minulý rok nominován na cenu Czech Grand Design 2014.
Více informací naleznete ZDE.
foto from pagefive.com/lustr/
Den Architektury - 1.10. - 7.10. 2015
Na Den Architektury se moc těším, v sobotu asi nebudu vědět co dřív a v nedělí si určitě nenechá ujít pokračování procházky po Břevnově. Den Architektury probíhá v několika městech, tak si ho nenechte ujít.
Více informací naleznete ZDE.

Designblok 22. – 27. 10. 2015
A moje nejoblíbenější podzimní záležitost je Designblok. Tentokrát bude probíhat na Výstavišti v Průmyslovém paláci, kde bude Openstudio a Superstudio, které bude představovat tvorbu českých i světových značek a designérů. A Art House bude v novorenesanční budově Lapidária a v divadle Spirála, kde jsou představovány projekty na pomezí umění a designu. Téma tohoto ročníku je Svoboda.
Více informací naleznete ZDE.
foto from designblok.cz

Czech design week -  9.–15. 11. 2015
Je první ročník prodejní přehlídky českého designu a bude probíhat v Domě U Minuty a v Galerii Mánes.
Více informací naleznete ZDE

Fashion&Design Festival
Festival je virtuální výběrová přehlídka módy, designu a tvorby návrhářů a studií. Je zaměřena na on-line prezentaci výrobků, kolekcí, značek apod., která probíhá po dobu jednoho měsíce od 10. daného měsíce do 9. následujícího měsíce. Každý měsíc je nové téma, kde můžete ukázat svoji tvorbu, tak směle do toho!
Více informací naleznete ZDE.

Žádné komentáře:

Okomentovat