pátek 19. února 2016

ELLE Decoration předávání cen – EDIDA 2015

Předávání mezinárodních cen EDIDA (Elle Deco International Design Awards) 2015 pro Českou republiku probíhalo v krásném hotelu Le Palais Art Hotel Prague 18. února 2016. Interiér hotelu byl zrekonstruován ve stylu Belle Époque. Mě v interiéru nejvíc zaujala výstava obrazů od Le Curbusiera. Obrazy jsou úžasné, můžete si je prohlédnout v celém přízemí a dokonce i koupit. 
Ceny předávali Tereza Provazníková šéfredaktorka ELLE Decoration a Jan Králíček Fashion & Beauty Consultant ELLE. Pro ELLE Decoration vyrobila ceny firma Brokis.
Gratuluji výhercům! Většinu z nich jste mohli vidět na Designbloku a někteří soutěží v Czech Grand Design 2015.
foto from https://www.facebook.com/ELLEDecorationCZ
Cenu EDIDA koupelny vyhrál za Forma 01 & Forma 02 už po druhé Kryštof Nosál. Líbí se mi jejich tvar a linky, jsou nadčasové a minimalistické.
foto from wellnessinteriery.cz
Cenu EDIDA nábytek za instalaci Sequence vyhráli Markéta Držmíšková a Petr Hák. Kovový regál od Petra Háka je skvěle propracovaný a sestavitelný. Výborně ho doplňuje ručně malovaný porcelán od Markéty Držmíškové.
foto from bydleni.idnes.cz
Cenu EDIDA nádobí a stolní doplňky za kolekci Pierot vyhrály Monika Kořínková a Barbora Šimková. Líbí se mi variace a křehkost porcelánové kolekce. Vybízí k sestavení svého originálního setu přesně na míru.
foto Johana Němečková
Cenu EDIDA osvětlení za Bandasky Light vyhrálo studio Dechem (Michaela Tomišková a Jakub Janďourek). Bandasky jsou ručně foukané a můžete je mít v kouřově šedé, čiré nebo s barevným gradientem ve skle. Když jsem bandasky viděla na Designbloku 2015, světlo bylo příjemné a přitom výrazné. Vytvářelo hezkou atmosféru.
foto from dechemstudio.com
Cenu EDIDA sedací nábytek za sérii Soft vyhráli Hippos Design (Radim Babák a Ondřej Tobola). Jak řekli designéři této sedací soupravy, sedačka je větší a přizpůsobená pohodlnějšímu odpočívání.
foto designmagazin.cz
Cenu EDIDA zahradní nábytek za sérii Lotos vyhrál Jiří Spanihel, jeden z předních českých průmyslových designérů.
foto from: archiexpo.com
Cenu EDIDA talent roku vyhráli Markéta Držmíšková a Petr Hák, kteří zároveň vyhráli cenu EDIDA za nábytek.
Foto: Dita Harvánková, Foto from: czechdesign.cz 
Foto: Dita Harvánková, Foto from: czechdesign.cz 

Cenu EDIDA designér roku vyhrálo studio Dechem, které zároveň vyhrálo cenu EDIDA za osvětlení.
foto from: masterandmaster.eu

1 komentář: