neděle 15. listopadu 2015

Czech Design Week

Včera jsem navštívila Czech Design Week v Domě U Minuty na Staroměstském náměstí a jsem z něj nadšená. Trošku mi připomínal starý Designblok, který mám pořád ráda a je má srdcová záležitost. Czech Design Week přibližuje designéry veřejnosti. Vystavovatelů není mnoho a dá se vše projít, tak aby člověk na konci nebyl unavený a ještě vše vnímal. Nejvíc mě imponovalo, jak většina designérů byla nadšená a chtěla si povídat a vysvětlovat. Prostě vstříctnost a zájem o lidi, kteří se přišli podívat na design. To se mi líbí! Design není jen daný produkt nebo věc, designer by měl umět přiblížit design a vysvětlit svou myšlenku. 
Takže teď už jen malý výběr toho co mě nadchlo. A opravdu bylo z čeho vybírat. Mě nejvíc zaujaly šperky a jednomu jsem i podlehla a to od Lucie Markové. Její šperky jsou nadčasové a elegantní. Šperky vyrábí z chirurgické oceli, stříbra, říčních perel a z krystalů.



Další design, který mě zaujal je značka VJEMY. Jejich nádherný jídelní stůl, který je zajímavě propracovaný do detailu nebo porcelán, který připomíná můj oblíbený kubismus, si určitě nenechte ujít.


foto from vjemy.cz
foto from vjemy.cz


Reformát je mladé papírnictví, které používá papírový odpad, který se při výrobě nepoužije. Každý sešit, skicák nebo zápisník je originál a obal výrobku se už neopakuje.


Značka Leo Macenauer je pro muže. Kolekce, kterou nabízejí na Czech Design Week je minimalistická a vyrobena českými řemeslníky.
A na závěr šperky 27 Jewerly od Lenky Šváchové, která pokračuje v rodinné zlatnické tradici, kde propojuje současný design s tradičními českými řemesly. Nejvíc mě zaujala kolekce Precious s krásnými květy, které vypadají něžně a křehce.

Žádné komentáře:

Okomentovat